Kindertehuis Bahay Aurora op de Filippijnen 

Al direct bij het eerste initiatief om 100 uur te draaien stond het doel vast. De Stichting Noodhulp Filippijnen. Waarom? Deze stichting heeft al vanaf het eerste uur in 1992 een directe lijn met enkele Harderwijkers en zo ook met 2 van de Vinyldraaiers Marnix de Heer en Kasper Sloot. Iedere Koninginnedag in Harderwijk stonden zij met hun makkers te zingen en te brullen op de Vrijmarkt in Harderwijk. De opbrengst ging naar …. U raadt het al. Deze stichting, een stichting waar 100% van de donaties ten goede komt aan de kinderen. In de vorm van onderdak, eten, verzorging, etc. Marnix heeft dat met eigen ogen mogen beschouwen tijdens een werkvakantie op de Filippijnen. Een unieke ervaring!  

De kinderen van Bahay Aurora eten per week drie zakken van 50 kg. Dat zijn geen kinderachtige hoeveelheden en vooral kinderen die pas (ondervoed) opgenomen zijn, doen er alles aan om zoveel mogelijk op hun bord te krijgen. Na verloop van tijd zakt dat buitensporig eetgedrag wel weg, maar ook dan eten de kinderen voor onze begrippen hiervan erg veel. 

De prijs van een zak rijst is € 35. en wij gaan deze vijfdaagse zoveel mogelijk van deze zakken bij elkaar proberen te krijgen!! 

Belangrijk ook om te weten is  dat vanuit de organisatie er niets aan de welbekende strijkstok blijft hangen. Alle winst van eten, drinken, tickets, donaties, etc gaan naar de Filippijnen! 

Wil jij meer informatie over Bahay Aurora? Bezoek dan de website http://www.bahayaurora.nl of bezoek de sociale media Facebook, Instagram en/of YouTube.

  • 15 euro = 1 kind 1 maand naar school

  • 35 euro = 1 zak rijst van 50 KG (alle kinderen voor 2 dagen eten)

  • 50 euro = 1 kind psychosociale ondersteuning voor een periode van 6 maanden

  • 100 euro = 3 zakken rijst (alle kinderen een hele week eten)

  • of kies een ander bedrag